Πέμπτη, 20 Μάρτιος 2014 11:27

ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ Η ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΘΕΜΑ ΠΡΟΣΩΠΩΝ;

>Αλέξανδρος Παπαδόπουλος Αρθρογράφος: Αλέξανδρος Παπαδόπουλος

, Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με την παράταξη "Αχαρνείς Αυτόνομη Ριζοσπαστική Κίνηση” με υποψήφιο Δήμαρχο τον Οδυσσέα Καμπόλη.

Όσοι μετέχουν σε διαδικασίες συμμετοχής, σύστασης και προώθησης των Δημοτικών Παρατάξεων στην τοπική κοινωνία των Αχαρνών, γίνονται μάρτυρες μιας σκόπιμης προπαγάνδας ότι οι Δημοτικές Εκλογές είναι μια διαδικασία στην οποία τα πρόσωπα των υποψηφίων Δημάρχων δεν κρύβουν πολιτικές αποχρώσεις και οι όποιες τέτοιες αν υπάρχουν πρέπει να μπουν σε δεύτερη μοίρα καθιστώντας ως κύριο κριτήριο για την επιλογή του καταλληλότερου την εν γένει αξιοσύνη του.

Είναι ξεκάθαρο νομίζω ποια σκοπιμότητα εξυπηρετεί μια τέτοια δήλωση καθώς τα ανακυκλωμένα πρόσωπα μεγάλης μερίδας των υποψηφίων Δημάρχων, είναι κοινωνοί με τον ένα ή τον άλλο τρόπο του παρωχημένου πολιτικού σκηνικού που ξεθώριασε στα χρόνια της κρίσης και που κάποτε υπηρέτησαν. Στην προσπάθεια τους μάλιστα να απεμπλακούν από το βαρίδι που κουβαλάει το χρίσμα του πολιτικού χώρου από τον οποίο προέρχονται – και που κάποτε μάχονταν για να εξασφαλίσουν – δηλώνουν ανερυθρίαστα “ανεξάρτητοι”, δείγμα κι αυτό με την σειρά του, της ποιότητας και της ακεραιότητας του χαρακτήρα τους.

Και αν πάλι ισχυριστεί κάποιος ότι το διακύβευμα των Δημοτικών Εκλογών δεν έχει πολιτική χροιά τότε σίγουρα θα ανήκει στην κατηγορία εκείνων που απλά αναζητούν έναν καλό και άξιο διαχειριστή της φτώχειας που το μνημόνιο έφερε γενικότερα στη Χώρα και ο Καλλικράτης στους Δήμους ειδικά. Σε αντίθετή περίπτωση, η επιλογή του προσώπου που θα είναι διαθέσιμο να παλέψει για τις ανατροπές των όρων του “παιχνιδιού” θα πρέπει σίγουρα να έχει πολιτικό πρόσημο εκτός κι αν κάποιος θεωρεί ότι οι υψηλές γνωριμίες ή οι θεατρινισμοί κάποιων είναι αρκετοί να επιφέρουν τις ανατροπές που έχει ανάγκη Δήμος.

Μιλάμε, επίσης, συχνά για νέα πρόσωπα που έχουμε ανάγκη σαν κοινωνία να μπούνε μπροστά εξαιτίας της δικής μας απροθυμίας να μετέχουμε στις διαδικασίες αλλά για νέες νοοτροπίες δεν γίνεται κουβέντα. Σε αυτό το σημείο θέλω να στηλιτεύσω τις διαδικασίες κάτω από τις οποίες οι δημοτικοί σχηματισμοί δημιούργουνται καθώς είναι τις περισσότερες φορές σχηματισμοί με ένα κεντρικό πρόσωπο και την “αυλή” του. Η λογική της “αυλής του βασιλιά” 'ίσως να λειτούργησε στα χρόνια που περάσαν υπό το καθεστώς των υποσχέσεων και των βολεμένων στα χρόνια που ζούμε όμως υπάρχει ανάγκη από εθελοντική προσφορά και δημοκρατικές διαδικασίες ανάδειξης των ικανότερων να ηγηθούν προσπάθειες μεταξύ ίσων. Νέος λοιπόν δεν είναι κάποιος που απλά το υποστηρίζει με την ηλικία του αλλά εκείνος που έχει τη διάθεση να παλέψει και να ανατρέψει τις γερασμένες νοοτροπίες που μας οδήγησαν στην απαξίωση της πολιτικής και σε ότι αυτό συνεπάγεται.

Κλείνοντας, ως υποψήφιος της παράταξης “Αχαρνείς Αυτόνομη Ριζοσπαστική Κίνηση” με υποψήφιο Δήμαρχο τον Οδυσσέα Καμπόλη θα ήθελα να προκαλέσω όλους τους φίλους και της φίλες αν έχουν σκοπό να επιλέξουν το πρόσωπο μου στη σταυροδοσία να μην με ψηφίσουν αν διαφωνούν με τις πολιτικές μου θέσεις γιατί η επιλογή του προσώπου δεν θα πρέπει να γίνεται με γνώμονα το πόσο συμπαθής είναι κάποιος αλλά με το τι πρεσβεύει και το αν είναι ικανός να το υπηρετήσει. Η μόνη υπόσχεσή είναι στον εαυτό μου και λέω απλά πως δεν θα διαψεύσω τα πολιτικά μου πιστεύω όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα του αγώνα.

Ετικέτες

Η ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ ΜΕΤΡΑΕΙ