Κυριακή, 12 Ιανουάριος 2014 13:21

ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΕΛΑΜΨΑΝ ΔΙΑ ΤΗΣ ΑΠΟΥΣΙΑΣ ΤΟΥΣ

>Γιώργος Κουλόγιαννης (αντιπρόεδρος του Συλλόγου κατά της Εγκληματικότητας και των Ναρκωτικών) Αρθρογράφος: Γιώργος Κουλόγιαννης (αντιπρόεδρος του Συλλόγου κατά της Εγκληματικότητας και των Ναρκωτικών)

Σύλλογος κατά της Εγκληματικότητας και των Ναρκωτικών του Δήμου Αχαρνών, πραγματοποίησε συγκέντρωση στις 18/12/2013 στην Αίθουσα εκδηλώσεων της Εύξεινης Λέσχης Αχαρνών «Ο Καπετάν Ευκλείδης», κατά τη διάρκεια της οποίας συζητήθηκαν όλες οι κινήσεις του Συλλόγου τον τελευταίο χρόνο.

Καθώς το πρόβλημα της εγκληματικότητας και της εμπορίας ναρκωτικών θεωρούνται τα σημαντικότερα και δυσκολότερα του Δήμου Αχαρνών, το Δ.Σ του Συλλόγου έκανε ανοικτή πρόσκληση σε όλους τους φορείς του Δήμου και ατομική πρόσκληση σε Αρχηγούς δημοτικών παρατάξεων και σε υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους.

Επιπλέον, οι τοπικές ηλεκτρονικές εφημερίδες της περιοχής αναφέρθηκαν εκτενώς με άρθρα τους στον προγραμματισμό αυτής της συνάντησης, καθώς επίσης μοιράστηκαν και φυλλάδια διαφημιστικά σε όλες τις περιοχές που αντιμετωπίζουν πρόβλημα.

Ανταποκρίθηκαν οι κ.κ Παναγιώτης Γκίκας (Αντιδήμαρχος υποδομών), Ιωάννης Κασσαβός (Αρχηγός δημοτικής παράταξης), Παναγιώτης Γρηγοριάδης (Πρόεδρος του Συλλόγου και Αρχηγός δημοτικής παράταξης), Παναγιώτης Πολυμενέας (Δημ.σύμβουλος) και άλλοι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι, οι οποίοι δίνουν το παρόν σχεδόν σε όλες τις συγκεντρώσεις που αφορούν στην εγκληματικότητα και στην εμπορία ναρκωτικών.

Οι υπόλοιποι έλαμψαν με την απουσία τους.

Αρχηγοί δημοτικών παρατάξεων, ανεξάρτητοι και μη, οι οποίοι δηλώνουν ότι επιθυμούν να προσφέρουν στον πολίτη και διεκδικούν την ψήφο στις επικείμενες δημοτικές εκλογές, έχουν την υποχρέωση και όχι την επιλογή να παρευρίσκονται σε τέτοιου είδους συγκεντρώσεις. Ο αόριστος πολιτικός λόγος και οι υποσχέσεις δεν πείθουν πια κανένα. Η απουσία τους αυτή δηλώνει και επιδεικνύει αδιαφορία και αμέλεια. Το ζητούμενο είναι να μιλούν με πράξεις, να αφουγκράζονται τα προβλήματα των δημοτών, να δηλώνουν και να είναι παρόντες, από οποιαδήποτε θέση-αξίωμα κι αν βρίσκονται.

Αναζητούνται πολιτικοί, που διεκδικούν τη ψήφο μας με ουσιαστικές δεσμεύσεις και όχι με λόγια… λόγια… λόγια….

Αναζητούνται πολιτικοί, οι οποίοι αποδέχονται την κριτική στις ενέργειες που ήδη έχουν προβεί για την εγκληματικότητα στο Δήμο.

Αναζητούνται πολιτικοί με συνέχεια και συνέπεια στις πρωτοβουλίες τους, στα λόγια και στις πράξεις τους.

Αναζητούνται πολιτικοί παρόντες στο πρόβλημα, που να μη φοβούνται και να μη μεμψιμοιρούν.

Η κοινωνία απαιτεί πολιτικούς στην υπηρεσία του πολίτη, με ψυχή και σθένος, οργανωμένους και με σχέδια απέναντι στο έγκλημα, δίπλα στον πολίτη, για τον πολίτη.

Ο πολιτικός πρέπει πρωτίστως να είναι πολίτης, να ενδιαφέρεται για τα κοινά, να λειτουργεί ομαδικά, συλλογικά, αλληλέγγυα χωρίς μιζέριες, ανεξάρτητα από προσωπικές φιλοδοξίες και αγκυλώσεις, για το καλό του τόπου και των πολιτών.

Ο πολιτικός με την ιδιότητα του αυτή οφείλει και πρέπει να αναβαθμίζει την οντότητα του ως πολίτης, ώστε να προσδίδει κύρος και αξιοπιστία στους θεσμούς της Πολιτείας. Πρωταρχικό μέλημα του πρέπει να είναι το κοινό καλό και όχι απλά και μόνο οι δημόσιες σχέσεις.

Απόντες, επίσης οι πρόεδροι Δ.Σ των εξωραϊστικών πολιτιστικών συλλόγων του Δήμου και κυρίως των προβληματικών περιοχών, που μπορεί στα λόγια να είναι ενάντιοι στο πρόβλημα, στην πράξη όμως διακρίνονται από μια καθόλου αλληλέγγυα στάση απέναντι σε έναν Σύλλογο ακομμάτιστο, χωρίς πολιτική ταυτότητα, ειρηνικό, που σκοπό έχει την εξάλειψη της εγκληματικότητας και των γκέτο εμπορίας ναρκωτικών. Φτηνή δικαιολογία για τη μη συμμετοχή τους, η παρουσία του Παναγιώτη Γρηγοριάδη στο Δ.Σ του συλλόγου.

Όλοι κρινόμαστε από τις πράξεις μας, πολιτικοί και πολίτες.

Όλοι έχουμε ευθύνη για την μοιρολατρική στάση που τηρούμε σε έναν ψυχικό και σωματικό καταναγκασμό και απαξίωση, που βιώνουμε καθημερινά στις γειτονίες μας από εγκληματικά-παραβατικά στοιχεία.

Πρωτίστως, όμως, η ευθύνη είναι πολιτική καθώς η προκλητική αδιαφορία και απραξία των θεσμών (δημοτική αρχή, αρμόδιες υπηρεσίες της Πολιτείας) είναι αυτή που έχει ως αποτέλεσμα ο Δήμος Αχαρνών να θεωρείται και να είναι μία από τις τρεις περιοχές της Αττικής με την μεγαλύτερη συσσώρευση εγκληματικών ατόμων και τη δημιουργία εστιών παραβατικότητας και οργανωμένων παράνομων πράξεων.

Αδιάλειπτος στόχος λοιπόν, πολιτών και πολιτικών είναι η επίλυση του προβλήματος της εγκληματικότητας και της εμπορίας ναρκωτικών που μαστίζουν περιοχές του Δήμου Αχαρνών. Ο Σύλλογος μας μέσω της διαρκούς, δύσκολης και επίπονης προσπάθειας του, είχε και έχει ως αποτέλεσμα την μικρή, σε έκταση και ένταση, αλλά υπαρκτή, κινητοποίηση υπηρεσιών της Πολιτείας για λήψη κάποιων μέτρων-ημίμετρων.

Εμείς απλά συνεχίζουμε……….. Όσοι ικανοί προσέλθετε…….

Γιώργος Κουλόγιαννης

Ετικέτες

Η ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ ΜΕΤΡΑΕΙ