Παρασκευή, 03 Ιούλιος 2015 22:01

ΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΛΙΓΟ ΓΙΑ ΕΥΡΩΠΗ

>Αλέξανδρος Παπαδόπουλος Αρθρογράφος: Αλέξανδρος Παπαδόπουλος

Ένας λαός, ο ελληνικός λαός έχει την ευλογία και την κατάρα μαζί, να κατοικεί πάνω στο χώμα που φύτρωσε η κοσμοθεωρία, από τα συστατικά της οποίας χτίστηκε όλος ο σύγχρονος πολιτισμός, με απόρροια του το σύγχρονο ευρωπαϊκό οικοδόμημα.

Ένα ευρωπαϊκό οικοδόμημα που στήθηκε με τη σειρά του, πάνω στα συντρίμμια δύο παγκοσμίων πολέμων, που γύρισαν την Ευρώπη και το κόσμο πολλά χρόνια πίσω γιατί πολύ απλά, οι λαοί της Ευρώπης επέλεξαν ένα δρόμο προς τηναντίθετή κατεύθυνση από εκείνη που πρέσβευαν οι πανανθρώπινες αξίες του αρχαιοελληνικού πολιτισμού και του ευρωπαϊκού διαφωτισμού και της αναγέννησης. Με την επιλογή αυτή στην πλειοψηφία του ο ελληνικός λαός αρνήθηκε να συνταχθεί, πληρώνοντας με αίμα και εξαθλίωση το τίμημα.


Και όταν το κακό πέρασε, για άλλη μια φορά η φτωχή και κατεστραμμένη Ελλάδα δείχνοντας για ακόμη μια φορά το δρόμο, συμφώνησε να διαγραφεί μέρος του χρέους της διαλυμένης Γερμανίας, το 1953 γιατί το αξιακό μας πλαίσιο το επέβαλε.


Δεν πέρασαν πολλά χρόνια από τότε για να φτάσουμε στο σήμερα. Σωρεία λανθασμένων επιλογών υπό το καθεστώς μιας μόνιμης υποτακτικής λογικής, του να υποθηκεύουμε το μέλλον των ερχόμενων γενεών για χάρη της πρόσκαιρης εικονικής ευημερίας, με τις ευλογίες των δανειστών-"φίλων"-"συμμάχων"-προμηθευτών κ.ο.κ. μας οδήγησε στο αδιέξοδο χρεοκοπημένο σήμερα.


Όλο αυτό το καιρό η Ευρωπαϊκή ελίτ που δεν ήταν και είναι άλλη από το μεγάλο κεφάλαιο και τα υποτακτικά ανδρείκελα-πολιτικους της, ήταν εκεί συντηρώντας ένα φαύλο κύκλο διαδικασιών που ισχυροποιεί τις οικονομίες των χωρών που την εξυπηρετούν, εις βάρος των χωρών του Νότου αλλά και του τρίτου κόσμου, σε συνεργασία βεβαίως και με τους "φιλελεύθερους" Αμερικάνους και άλλους.


Δεν έκαναν τίποτα για να το σταματήσουν, γιατί πολύ απλά είναι αυτοί που το δημιούργησαν και περίμεναν την ώρα που θα έκαναν ταμείο.


Και έρχεται η κρίσιμη στιγμή που κάποιος "ηλίθιος Έλληνας" διερωτάται, ποιά Ευρώπη ακριβώς υπερασπίζομαι; Ναι ή όχι στην Ευρώπη;


Την απάντηση την δίνουν και πάλι οι πρόγονοι μας.
Δείτε τι έκαναν, το 1940 είπαν ΟΧΙ αγνοώντας τις συνέπειες, όχι για να καταστρέψουν το όραμα μιας Ευρώπης της δικαιοσύνης και της συνύπαρξης των λαών, το ακριβώς αντίθετό. Δώσανε τον αγώνα για την Ευρώπη των Εθνών και όχι των Εθνικισμών όπως ίσως θα την οραματιζόταν ο Σολωμός όταν έλεγε "Εθνικόν είναι το αληθές"


Για την αλήθεια του δικαιώματος των λαών να ζήσουν σε ένα κόσμο κοινωνικής δικαιοσύνης, σταθερότητας, ανάπτυξης, οικολογίας και προπάντων ειρήνης.

Αν λοιπόν το ερώτημα είναι ΝΑΙ ή ΟΧΙ στο σημερινό ευρωπαϊκό μόρφωμα όπως διαμορφώθηκε, εξαιτίας ακριβώς της ανοχής και της υποτακτικότητας, η απάντηση είναι ΟΧΙ. ΟΧΙ γιατί κάθε ευρωπαίος που σέβεται το συστατικό στοιχείο της αξιοπρεπούς διαβίωσης των λαών της Ευρώπης, πολύ απλά αυτό θα έλεγε συναισθανόμενος απόλυτα το τίμημα των επιλογών του.

Ετικέτες

Η ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ ΜΕΤΡΑΕΙ