Πέμπτη, 06 Μάρτιος 2014 11:07
Δήμος Αχαρνών

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΝΑ ΛΥΘΟΥΝ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ΚΑΤΑΥΛΙΣΜΟ ΚΑΠΟΤΑ

Την ξαφνική έφοδο της ΔΕΗ στον καταυλισμό Καποτά για να κόψει το ρεύμα σε δεκάδες κοντέινερ λόγω απλήρωτων οφειλών διαδέχεται η κινητοποίηση κατοίκων, εθελοντών και τοπικών φορέων, ανάμεσά τους ο μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας και η διευθύντρια του 28ου δημοτικού σχολείου Αχαρνών Ελένη Καμπόλη.

Λίγες ημέρες μετά το συμβάν, με ανοιχτή επιστολή τους στον Δήμο Αχαρνών και κάθε αρμόδιο φορέα, ζητούν τη συγκρότηση Επιτροπής, με τη συμμετοχή του δήμου και εκπροσώπων από διαφορετικούς φορείς, η οποία θα επιληφθεί των ζητημάτων του καταυλισμού και δεν θ' αφήσει στο σκοτάδι και το κρύο οικογένειες κι απόρους με χρόνια προβλήματα υγείας.

Την τραγική κατάσταση στον καταυλισμό είχε αναδείξει με δημοσίευμά της η "Α" στο φύλλο της Παρασκευής 28.2. Οικογένειες 7 και 8 ατόμων ζουν σε κοντέινερ διαστάσεων 25 τ.μ. για 15 χρόνια, "καταπονημένων" από τη φθορά του χρόνου, ενώ το "Καποτά" έχει εγκαταλειφθεί από τις δημόσιες υπηρεσίες, σε σημείο που ακόμα και η παρουσία του σκουπιδιάρικου δεν θεωρείται αυτονόητη.

Η πρωτοβουλία κατοίκων, εθελοντών και φορέων για τον σχηματισμό Επιτροπής έρχεται ως απάντηση στην κρατική αδιαφορία και θα έχει ως βασικά της καθήκοντα: "Τη διαμεσολάβηση προς της ΔΕΗ για τον διακανονισμό των οφειλών που έχουν πολλοί από τους κατοίκους του καταυλισμού" και "την καταγραφή των πραγματικών αναγκών στον καταυλισμό".

Στην επιστολή τονίζεται ακόμα ότι "θα πρέπει όλοι οι φορείς να δείξουν το ανθρώπινό τους πρόσωπο και να υποστηριχθούν τα στοιχειώδη δικαιώματα όπως: στέγης, σίτισης, υγιεινής και ασφάλειας των κατοίκων, καθώς και το δικαίωμα των παιδιών στην εκπαίδευση και στην ομαλή ψυχική υγεία".

Ετικέτες

Η ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ ΜΕΤΡΑΕΙ